Hyranodon

 

Ezek az óriási teretmények Arnoria különleges lényei közé tartoznak, és hihetetlen legendák övezik őket. Magányos növényevők, ritkán fordult elő, mikor kisebb csordákban látták őket. A sziget erdőit járják, súlyos lépteiktől a föld megremeg, a fák pedig meghajolnak előttük. Minden lényben tiszteletet parancsolnak, ragadozóban és emberben egyaránt. A sárkányokkal más helyzet. 

Garfal, a bölcs úgy tanította, hogy a hyranodonokba a sárkányok ősi szellemei költöztek, egyfajta reinkarnációjuk. Olyan harcosok, kik zabolátlan erővel rendelkeznek, akárcsak a nagy istenek, Thyanor, Oryan vagy maga Dra'karioth. Minden sárkány eljut életének egy bizonyos szakaszához, mikor eldöntheti, hogy melyik úton szeretne tovább haladni. A Tudomány, mely a bölcsesség és a mágia ősi szakterülete. A Gőzmechanika a modern kor képviselője, mely ugyan szembe ment a Hittel (Dra'karioth ősi taníttatása), de komoly szerepet vállal a világ átformálásában és a sötétlelkek elleni végeláthatatlan harcban. A Hadfiak útja a legveszélyesebb. Azok a sárkányok, akik ide akarnak tartozni, sok próbán kell átesniük, köztük a bátorság és erő próbáján, mikor egy Hyranodont kell befogniuk. Ha sikerrel járnak, akkor a lény szelleme fejet hajt előttük, és ereje egy részét átadja az ifjú Hadfinak. 

Sok kételkedő nem ért egyet ezzel a tézissel. Ám azt mindenki elismeri, hogy aki szembenáll egy ilyen lénnyel, és megtöri a "harcos" akaratát, az valóban megérdemli az istenek tiszteletét. 

Elérhetőség