Lovak

Arnoria legelterjedtebb és legsokoldalúbb állata. Az emberiség, de még az elfek is előszeretettel tenyésztik, noha a technika és a tudomány számtalan eszközt a rendelkezésre bocsájtott, az utazás eme ősi módja még korántsem ment ki a divatból. 

Arnoria két királysága, Uwe'daf és Kar'wel nem csak utazásokra használják ezeket a csodálatos állatokat, hanem harcokra is. Az idő előrehaladtával újabb és újabb fajtákat tenyésztettek ki, mind más-más előnyökkel bírtak. Harci feladatokra könnyű és nehéz lovakat alkalmaztak, melyek Rhyamvar legelőiről érkeztek. Sokoldaluságuk a csatamezőkön nagyban megsegítette az emberek győzelmeit, demoralizálva az ellenség sorait. Gyorsak és kitartóak. Egy jól idomított és felkészített ló minden feladatot el tudot látni, a tehercipeléstől kezdve, a kocsi hintók húzásán át, cirkuszi mutatványokig bezárólag. 

Nemesi fajtájukat, a királyi méneseket (ahogyan a nevük is utal rá) királyok és urak szívesen használták hatalmuk fényűzésére, mert mi lehetne fenségesebb látvány egy ilyen állatnál.  

 

Elérhetőség